Oslo og Cognita kunne by på en hel del i høstferien

Vil du vite hva vi gjorde i går?

Jo, hva gjør man på en strålende dag når barna har høstferie i Norge? Da tar uglemor med seg uglebarna på Oslotur. Først tok vi turen innom Cognitas nye flotte lokaler i Oscarsgata bak slottet.

Cognita er et hjelpemiddelfirma som selger hjelpemidler innen 4 områder. Nemlig varsling, kommunikasjon, kognisjon og betjening av pc. I går var temaet voksne personer med afasi og hjelpemidler. Mona Falck Lines (adm.dir) sto for en 2 timer lang presentasjon med masse konkrete og gode eksempler fra et prosjekt hun har hatt gående over flere år. Vi hørte på og kom med spørsmål sammen- med flere ergoterapeuter fra en bydel i Oslo. Det var spennende og overbevisende.

Afasi er en stor sekkebetegnelse. Men, utfordringene skiller seg fra andre utfordringer knyttet til kommunikasjon, som for eksempel ALS. Her er hovedproblemet (når det gjelder kommunikasjon) i redusert evne til å bruke verbal tale ettersom sykdommen skrider fram.

Da sier det jo nesten seg selv at prosessen fram til et egnet kommunikasjonshjelpemiddel for en afatiker vil skille seg sterkt fra en som har ALS. I det sistnevnte eksempelet kan man, i de fleste tilfeller, ta i bruk bokstaver på papir eller digitalt nærmest omgående når behovet melder seg.

Hvis man har afasi så er det selve prosessen fram til et egnet kommunikasjonshjelpemiddel man bør vektlegge. Nøkkelen her ligger i brukermedvirkning i ordets videste forstand. Ved å ta i bruk Grid3, Dialog afasi og Cognitass afasi sammen med hovedpersonen kan man komme langt. Selvsagt i kombinasjon med foto, symboler, kanskje google maps, egne lister som allerede er i bruk, etc.

Etter 2 timer med fag fikk vi servert en aldeles nydelig lunsj
som falt i smak hos store som små ugler. Tusen takk til Cognita!

Etterpå var veien kort ned til slottsparken og kunstnernes hus. Du kan tro vi koste oss. Det hele ble avsluttet med shopping på Aker brygge (selvsagt med en tur innom Riktige leker) og middag på restauranten Døgnvill. Et ord: NAM!!!!!!

Med ønske om en deilig fredagskveld og en fortreffelig helg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *