Aina Ask fra Abilia

PODD

Har du hørt om Abilia? Sjansene er store for det hvis du har kjennskap til ASK (Alternativ og Supplerende Kommunikasjon) og velferdsteknologi. I dag har ULULAS hatt besøk av Aina Ask fra Abilia (ja, det er litt morsomt at hun heter Ask og jobber med ASK 🙂 ). Hun er også meget kjent i miljøet og kan skilte med over 40 års erfaring.  En imponerende dame som bokstavelig talt farter land og strand rundt om i Norge for å hjelpe fagpersoner og personer som trenger ASK.

I dag var hun i Vestfold for å fortelle om Abilia sine produkter med fokus på PODD. PODD er en av mange versjoner av ASK. PODD står for Pragmatisk Organisering av Dynamisk Display.

Pragmatisk – måten vi bruker språket på sosialt og med mening/ hensikt

Organisering – Ord og symboler er organisert på en systematisk måte

Dynamisk Display – Sider med symboler der et sideskift skjer på bakgrunn av det foregående valget.

Damen som har utviklet dette er logoped, heter Gayle Porter og bor i Australia. Hun har lenge hatt en forkjærlighet for det vi i Norge kaller «papp- teknologi». Det vil si relativt store kommunikasjonsbøker som er printet ut. Og for å si det rett ut: det er fortsatt ikke noe som slår en laminert papp-bok eller tema- ark en regnværsdag eller i dusjen. Men, det er mange fordeler når man også kan bruke digitale talemaskiner. PODD kommer i begge utgaver og i forskjellige variasjoner.

Aina gikk igjennom de versjonene som Abilia selger som i korte trekk er:

  • ASK PODD 12
  • ASK PODD 40
  • ASK PODD 70
  • ELEKTRONISK PODD

Brukergrensesnittet for tilretteleggeren (f.eks pedagogen) er intuitivt og enkelt. Alle versjonene er lette å tilpasse den enkelte bruker til hans eller hennes nivå språkmessig. PODD strekker seg fra det helt enkle (rundt 2 år) til et språk som utføres grammatikalsk korrekt.

 

Abilia har laget en video om det å bruke podd. Ta en titt på den nederst i dette blogg- innlegget.

 

Har du erfaringer med bruk av PODD? Det vil vi gjerne høre om!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *