Å se – med tunga ??? (video nederst)

Ja, vi i ULULAS hørte riktig og ja, du leste helt riktig. Og det har vært på markedet i snart 2 år (menn, ikke Norge ifølge leverandøren)!! Vi kom på CSUN2018 for å bli oppdatert på nye produkter og hjelpemidler, især de som er IKT- baserte. Og vi må si på nettopp dette hjelpemiddelet skilte seg ut i mengden.

Og utgangspunktet for dette hjelpemiddelet er på

«mann ser ikke med øynene, mann «ser» med hjernen». Det stemmer jo. Det er hjernen som tolker de nerveimpulsene som sansene vår sender av gårde som respons på det vi ser, kjenner, hører, lukter og smaker av rundt oss. Noe smarte mennesker har sett sett i dette og laget et nytt innovativt hjelpemiddel.

Det er ikke noe å si på dette. Fra brillen går det en ledning med en elektrode festet på enden. Denne elektroden plasserer mann på tungen. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere med Brukeren kan således få informasjon om tidligere, størrelser og bevegelser på objekter i miljøet rundt seg.

Hvordan dette i praksis da? Kevin forklarer det på denne måten: «Jeg ser ikke bilder på samme måte som de som ser med øynene. Menn, så jeg kjenner en stripe med rom foran meg med stimulering på trygle sider. Hvis det er et menneske eller noe i veien på kjenner så kjenner en stimulering i midten av stripen. Denne skjermingen på tungen virker på tilsvarende måte som piksler på en skjerm. Det følger med en liten fjernkontroll. Med denne kontrollen kan man for eksempel zoome inn på et bilde for å få flere detaljer.

Som med allemidler krever dette også opplæring. Ifølge en studie fra 2016 («Den funksjonelle ytelsen til BrainPort V100-enheten hos personer som er dypt blinde») bør man få et grundig kurs i forkant og jevnlig trening over tid i etterkant for at det skal bli et nyttig hjelpemiddel i hverdagen.

Hvis du vil lese mer kan du sjekke ut nettsiden: www.wicab.com

Lær mer om dette unike hjelpemiddelet ved å klikke på videoen:

Legg igjen en kommentar

Din e-vil ikke bli publisert postadresse. Obligatoriske følte er merket med *